Kurrikulat Bërthamë 1-5 & 6-9

Kurrikulat Bërthamë 1-5 Kurrikulat Bërthamë 6-9

Korniza Kurrikulare e Republikës së Shqipërisë

Korniza Kurrikulare e Republikës së Shqipërisë  

Takim bashkëpunimi për bashkërendimin e politikave (reformës) kurrikulare të Shqipërisë me ato të Kosovës

Takim bashkëpunimi për bashkërendimin e politikave (reformës) kurrikulare të Shqipërisë me ato të ...

Takim – Debatet mbi reformën kurrikulare me bazë kompetencash në IZHA

Në kuadër të reformës kurrikulare, gjatë periudhës janar – shkurt, në IZHA po zhvillohen takim – d...

Fjala e ministres Nikolla në konferencën e organizuar nga IZHA, me temë: “Sfidat e sotme në arsim: Reforma kurrikulare dhe shkolla si qendër komunitare”.

Mirëmëngjesi të gjithëve! Ju uroj punë të mbarë, e bindur që puna juaj do t’i shërbejë gjithë pro...

Misioni

Misioni i IZHA-s është që t’u ofrojë Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës dhe institucioneve arsimore të të gjitha niveleve ekspertizë dhe këshillim me nivel të lartë profesional, të mbështetur në rezultatet e punës kërkimore-studimore dhe praktikës së arsimit.
Njoftim për “Vlerësues të moduleve/programeve të trajnimit”

Bazuar në Udhëzimin nr.26, datë 18.08.2014 të Ministrit të Arsimit dhe Sportit “Për zhvillimin profesional të punonjësve arsimorë”, “Listës së nevojave të identifikuara për zhvillimin profesional të mësuesve dhe drejtuesve në arsimin parauniversitar për periudhën 2014-2016”, miratuar nga Ministri i Arsimit dhe Sportit me nr.7227 prot, datë 01.10.2014 dhe në “Rregulloren e brendshme për përzgjedhjen e bashkëpunëtorëve të jashtëm” me nr.154 prot. datë 28.03.2014 të IZHA-s, njoftohen të gjithë personat e interesuar se IZHA shpall kërkesën për “Vlerësues të moduleve/programeve të trajnimit”.

Lexo me shume...
 
Zhvillimi profesional i punonjesve arsimore - Shpallja e interesit per trajnime

Zhvillimi profesional i punonjësve arsimorë - Shpallja e interesit per trajnime

Bazuar në Udhëzimin nr.26, datë 18.08.2014 të Ministrit të Arsimit dhe Sportit “Për zhvillimin profesional të punonjësve arsimorë” dhe “Listës së nevojave të identifikuara për zhvillimin profesional të mësuesve dhe drejtuesve në arsimin parauniversitar për periudhën 2014-2016”, miratuar nga Ministri i Arsimit dhe Sportit me nr.7227 prot, datë 01.10.2014, njoftohen të gjitha agjencitë trajnuese/universitetet që janë të interesuara për të organizuar trajnime me punonjësit arsimorë, se fillon periudha e aplikimit për të akredituar programet/modulet e trajnimit sipas listës së nevojave.


Bashkangjitur gjeni dokumentacionin e nevojshëm:

Lexo me shume...
 
Njoftim per artikuj ne numrin e ardhshem te Revistes Pedagogjike

NJOFTIM

Të gjithë bashkëpunëtorëve dhe të interesuarve të Revistës Pedagogjike:

  • Eksperte te IZHA-s të përfshire në procesin e pilotimit,
  • Mësues dhe drejtues shkollash te përfshirë në procesin e pilotimit,
  • Pedagoge te fakulteteve te mësuesisë te interesuar ne teorinë dhe kurrikulën aplikuar,
  • Psikologë dhe punonjës socialë në shkollat ku po pilotohet kurrikula e re,
  • Mendimit oponent qe vjen me projeksione ndryshe rreth kurrikulës,
  • Hartues tekstesh mësimore me një kënd-shikim ndryshe,

Ju vëmë në dijeni se doli në qarkullim nr. i “RP” Qershor 2014.

Lexo me shume...
 
Draft programet e Kurrikulës së Re për arsimin bazë, klasa përgatitore, klasa e parë dhe klasa e gjashtë

Draft programet e Kurrikulës së Re për arsimin bazë, klasa përgatitore, klasa e parë dhe klasa e gjashtë

Në kuadër të Reformës Kurrikulare me bazë kompetencat, e cila fillon procesin e pilotimit vitin shkollor 2014 – 2015 në klasën përgatitore, klasën e parë dhe klasën e gjashtë në 26 shkolla të përzgjedhura në gjithë vendin, më poshtë gjeni programet me bazë kompetencat të përgatitura nga grupet e specialisteve dhe ekspertëve.

Lexo me shume...
 
UDHËZUESI I SHKOLLËS QENDËR KOMUNITARE

Në kuadër të krijimit të Shkollës Qendër Komunitare në Shqipëri,  IZHA në bashkëpunim me Save the Children, organizuan me datën 4. Qershor 2014, pranë MAS takimin me mësues, prindër, Drejtues shkollash dhe specialist të DAR/ZA për diskutimin e (draft) udhëzuesit. Diskutimi i Udhëzuesit te Shkollës Qendër Komunitare, është dokument i rëndësishëm që do të shërbejë si një guidë për organizimin e Aktiviteteve në shkollë, dhe rolin e aktorëve në këtë Nismë.

Lexo me shume...
 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 1 of 3

Na ndiqni në Facebook

Facebook

Vizitorët

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterSot1146
mod_vvisit_counterDje1463
mod_vvisit_counterKëtë javë2609
mod_vvisit_counterJavën e shkuar17204
mod_vvisit_counterKëtë muaj46534
mod_vvisit_counterMuajin e shkuar66333
mod_vvisit_counterTotali471262

Today: Oct 21, 2014